آراز خبر- استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه این استان به ۱۷ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد، گفت: هم اکنون برای دستیابی به میانگین کشوری نیازمند پنج هزار کلاس درس هستیم.
محمدصادق معتمدیان پنجشنبه شب در نشست مشترک وزیر آموزش و پرورش و معاونان وی با اعضای شورای آموزش و پرورش آذربایجان غربی، اظهار کرد: توزیع امکانات آموزشی در این استان عادلانه و متوازن نیست و باید این رویه تغییر کند، در این استان با چالش جدی در فضای آموزشی مواجهیم که رفع این کمبودها نیازمند توجه ویژه است.
وی با اشاره به به اینکه ۲۳ هزار میلیارد ریال برای برای توسعه فضای آموزشی استان در سفر رئیس جمهور مصوب شدهاست، گفت: هفت هزار میلیارد ریال آن تخصیص یافته که رقم بسیار مطلوبی است.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه شاخص فضای آموزشی در برخی شهرهای استان حتی کمتر از میانگین استانی و حدود ۴.۲ مترمربع است، افزود: ۱۵ شاخص برای توسعه تعریف شده است که بخشی توسعه آموزشی است، در شهرستان ارومیه مدارس سه شیفته وجود دارد که در حال تهیه کانکس برای جبران کمبود فضا هستیم.
رفع مشکلات آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیازمند نسخه ملی است
معتمدیان یادآور شد: این عقب ماندگیها میراثی از گذشته و شرایط مختلف حاکم در منطقه بوده و نیازمند نسخهای ملی برای رفع این چالشها هستیم.
استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: این استان نیازمند یک عزم ملی برای جبران این کمبودهاست ضمن اینکه نهضت مدرسه سازی که در این منطقه راه اندازی شده به تنهایی جوابگوی حل مشکلات نیست.
به گفته معتمدیان، در کادر آموزشی نیز این استان دارای کمبودهای جدی است و برای حل این موضوع مهم نیز باید وزارت آموزش و پرورش نگاه ویژهای به آذربایجان غربی داشته باشد.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در جریان زلزله خوی نیز ۲ هزار میلیارد ریال (۲۰۰ میلیارد تومان) برای بازسازی مدارس این شهرستان اختصاص یافت و ۴۰۰ میلیارد ریال برای این منظور هم از محل اعتبارات استانی تخصیص دادیم.
آذربایجان غربی در آمار ثبت نام وضعیت مطلوبی دارد
وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست با بیان اینکه آذربایجان غربی در رتبه بندی معلمان وضعیت مطلوبی دارد و این طرح به خوبی اجرا شده است، افزود: در پروژه مهر هم استان در ردیف ۱۰ کشور است ولی لازم است این پروژه سریع جمعبندی شود.
رضا مرادصحرایی همچنین با اشاره به اینکه آذربایجان غربی در آمار ثبت نام وضعیت مطلوبی دارد، اظهار کرد: در این زمینه ۸۲.۵ درصد ثبت نامها انجام شده که نسبتاً مطلوب است.
وی با تاکید براینکه بسیاری از مسائل و چالشهای موجود در خود استانها قابل حل هستند، ادامه داد: تبدیل شدن به یک نظام یکپارچه برای رفع موانع مهمترین مساله قابل پیگیری است.
صحرایی با بیان اینکه تغییر نگاه و تحول در مدیریت به عنوان راه حل مشکلات است که باید به آن توجه جدی شود، اضافه کرد: اینکه در یک نقطهای از یک شهر کلاس برای دانش آموزان نباشد این سو مدیریت است.
۷۱۸ نفر سهمیه استخدامی برای دوره ابتدای در آذربایجان غربی در نظر گرفته شده است
صحرایی با اشاره به اینکه استانها به مولدسازی توجه بیشتری باید کنند، یادآور شد: مشکلات را باید با استفاده از ظرفیتهای موجود و قوانین حل کرد با ایستایی مشکلات حل نمیشود و در تقلا و تکاپو مشکلات حل میشود.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: آمارها بیانگر این است که ۴۰ هزار معلم در این استان مشغول کار و حدود ۷۰۰ هزار دانش آموز در حال تحصیل هستند.
صحرایی گفت: در تخصیص سهمیه استخدامی توجه ویژهای به این استان شده و ۷۱۸ نفر سهمیه استخدام برای دوره ابتدایی در نظر گرفته شده و در مقطع متوسطه هم ظرفیت مطلوبی تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه لازم است به مولد سازی دقت شود، افزود: استانها باید از این ظرفیت استفاده کنند و در مولدسازی ۱۰ هزار میلیارد ریال برای این استان در نظر گرفته شده است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در زمینه بازنشستگی نیروها نیز در صورت نیاز مناطق همکاران میتوانند استمرار خدمت دهند و قانون این اجازه را میدهد.