عزیز عطایی گفت: حلقه گذاری پرندگان آبزی شامل گونههای کفچه نوک و کاکایی ارمنی در جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان، از امروز آغاز شده است و طی روزهای آتی نیز در تالابهای استان و جزایر سد بوکان این طرح ادامه خواهد داشت.
عطایی با اشاره به نحوه انجام حلقه گذاری افزود: تعدادی از جوجه های پرندگان که از رشد کافی برخوردار بوده اند، زندهگیری و حلقه های خاص هر گونه، با شماره یا کدهایی به همراه نام کشور به یکی از پاها یا بال پرنده وصل شده و پرنده در زیستگاه رهاسازی میشود.
وی ادامه داد: تمامی کشورها متعهد به عودت حلقهها در صورت یافتن لاشه پرندگان و یا خود حلقهها در صورت از بین رفتن لاشه پرنده به کشور مبدأ هستند.
عزیز عطایی با بیان اینکه اطلاعات مهمی از روی حلقههای دریافتی حاصل می شود، گفت: تعیین مسیرهای مهاجرت پرندگان، شناخت مناطق زمستان گذرانی و مناطق تولید مثل آنها، تعیین مسافت و چگونگی مهاجرت در گروه های سنی مختلف پرندگان ، عوامل تهدید، زیستگاههای ثانوی و سایر اطلاعات مربوط به انواع پرندگان قابل دسترسی است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ حلقه گذاری برای پرندگان استان انجام می شود، اظهار کرد: بیشترین حلقه گذاری برای پرنده کاکایی در زیرگونههای کاکائی ارمنی و صورتی انجام میگیرد.