مرتضی صفری صبح روز یکشنبه در دومین نشست خبری همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجانغربی که در خانه مطبوعات استان برگزار شد، اظهار کرد: آذربایجانغربی با دارا بودن ظرفیتهای بینظیر طبیعی، فرهنگی و تاریخی، به بهشت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری و صنایعدستی تبدیل شده است.
وی با تأکید بر اینکه توسعه آذربایجانغربی در گرو حفظ آرامش و همگرایی است، افزود: تنوع قومی و فرهنگی از مهمترین ظرفیتهای این استان بهشمار میرود و دامن زدن به دوقطبیها، سدی در برابر توسعه خواهد بود.
صفری با بیان اینکه گردشگری میتواند نقش مهمی در کاهش بیکاری ایفا کند، گفت: اگر زیرساختهای گردشگری استان بهصورت کامل فراهم شود، همین یک حوزه میتواند مشکل اشتغال را در استان برطرف کند.
وی با اشاره به ظرفیتهای میراث فرهنگی استان اظهار کرد: آذربایجانغربی دارای ۵ اثر ثبت جهانی است و ۲ اثر دیگر از جمله مسجد جامع و روستای حسنلوی نقده نیز در فهرست کاندیداهای ثبت جهانی قرار دارند و تا زمان بازدید بازرسان یونسکو، باید ایرادات موجود رفع شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همچنین آذربایجانغربی را از استانهای برتر کشور در آثار ثبت ملی شده با ۱۸۴۹ اثر معرفی کرد و افزود: این استان با داشتن دریاچه، جنگل، آبشار، چشمه و اقلیم متنوع، ظرفیتهای زیادی برای معرفی به سرمایهگذاران را دارد.
صفری همچنین از راهاندازی بزرگترین خانه صنایعدستی در مدرسه هدایت ارومیه خبر داد و گفت: در این مرکز، کارگاه آموزشی، تولید، عرضه و فروش صنایعدستی در نظر گرفته شده تا فضایی مناسب برای هنرمندان استان فراهم شود. یکی از چالشهای اصلی حوزه صنایعدستی، نبود بازار فروش مناسب است که در این راستا زمینه حضور هنرمندان در نمایشگاهها مهیا شده است.
وی با اشاره به هدفگذاری تبدیل آذربایجانغربی به هاب صنایعدستی منطقه، افزود: تحقق این هدف نیازمند تأمین زیرساختهای لازم و ایجاد فضاهای عرضه پایدار است.
صفری با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در ۲۲ خرداد، بیان کرد: در این همایش، ۷۵۰ فرصت سرمایهگذاری آماده معرفی شده که شامل ۱۴۰ فرصت در حوزه گردشگری، ۷۲ مورد در حوزه خدماتی کارگروه مربوطه اداره کل است.
وی از حضور ۶۰ مهمان قطعی از سوی ادارهکل میراثفرهنگی استان برای همایش فرستهای سرمایهگذاری خبر داد و گفت: کد QR فرصتهای سرمایهگذاری برای بازدیدکنندگان تهیه شده و امکان دسترسی سریع به اطلاعات فراهم خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: در حال حاضر، استان دارای ۲۹۱۸ اتاق و ۶۸۵۰ تخت اقامتی است. سال گذشته نیز ۱۳۰۰ تخت به این ظرفیت افزوده شد و ساخت ۱۱ هتل با درجههای مختلف در دست اقدام است.
وی همچنین از رونمایی نسخه دوم کتاب «آذربایجانغربی؛ نگارخانه تاریخ و طبیعت» و اپلیکیشن موبایل معرفی گردشگری استان در این همایش خبر داد.
به گفته صفری، محوطهسازی پروژه عمارت خورشید در پادگان ارتش و مرمت این بنا در حال انجام است و تا زمان برگزاری همایش به اتمام خواهد رسید.
وی همچنین از آغاز توسعه واحدهای اقامتی در بافت تاریخی استان خبر داد و گفت: در حال حاضر، ۳۱۵ واحد گردشگری در استان فعال است.
صفری در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در حوزه گردشگری سلامت گفت: عدم همکاری کافی علوم پزشکی و میراث فرهنگی، مانع ساماندهی این حوزه شده و متأسفانه در حال حاضر بخش عمدهای از گردشگری سلامت در اختیار دلالان است.
وی افزود: ۲۰ مورد از دفاتر خدمات گردشگری استان مجوز گردشگری سلامت دریافت کردند اما هنوز به اهداف مدنظر در این حوزه دست نیافتهایم.