ARAZKHABAR.IR

امنیت جامعه با رژه رسانه


امنیت جامعه با رژه رسانه نویسنده: بهرنگ منتخبی صدای طبلها که به صدا در آمد لشگر دشمن برخود لرزید. یکی از فرماندهان بیرق به دست پیش تاخت و با رجزی غرا اتمام حجت کرد. دشمن اکنون در بهبوهه ترس و تردید قرارگرفته بود. بدون کمترین تلفات و بدون حتی پرتاب یک تیر به نظر می رسید کار نیروهای مقابل تمام است. 

صدای طبلها که به صدا در آمد لشگر دشمن برخود لرزید. یکی از فرماندهان بیرق به دست پیش تاخت و با رجزی غرا اتمام حجت کرد. دشمن اکنون در بهبوهه ترس و تردید قرارگرفته بود. بدون کمترین تلفات و بدون حتی پرتاب یک تیر به نظر می رسید کار نیروهای مقابل تمام است. 

هزاران سال از آن جنگ می گذرد و بازهم جنگ دیگری در گوشه دیگری از جهان  در می گیرد. بیانیه های رهبران در کنار سروده های حماسی در تمام منطقه شنیده می شود. سربازان دشمن مبهوت سخنان شیوای رهبران مقابل و انعکاس آنها از رادیو ها قرارگفته اند و این بار نیز لرزه بر اندام شان مستولی گشته است.

رجز، صدای طبل، بیانیه های  رادیویی، نحوه لباس پوشیدن سربازها و حتی رنگ و طراحی پرچم ها را فارغ از بعد زمانی قطعا می توان از منظر علم نشانه شناسی در قالب رسانه جای داد. در اینجا بایستی اشاره شود که انسان نخستین از همان ابتدا برای انتقال پیام دست به دامن رسانه شد. انتقال پیام از طریق کنده کاری بر دیوارها و درختان و استفاده از دود آتش تنها بخشی از این تلاشها بود. با پیشرفت جوامع کارکرد رسانه ها رفته رفته پیچیده تر شد و امروز به جایی رسید که بشر مدرن عصری  که در آن زندگی می کند را، عصر رسانه  خواند. رسانه، امروز در همه امور اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نقش تاثیر گذاری دارد.  امروز حتی تامین امنیت کشورها و رسیدن به امنیتی پایدار که لازمه توسعه اقتصادی و فرهنگی هر ملتی است بدون رسانه امکان پذیر نیست. دولتها اگرچه بودجه های نظامی هنگفتی را برای تامین امنیت تخصیص می دهند اما هیچگاه بر کاکرد رسانه ها چشم نمی پوشند و همواره سعی می کنند با تقویت رسانه ها از پتانسیل های بالفعل و بالقوه آن نهایت استفاده ببرند. دولتها از سویی با پررنگ تر نشان دادن  امنیت درون مرزی خود از طریق رسانه ها به ثبات و استحکام پایه های حکومت خود می افزایند و از سویی تهدیدات امنیتی برون مرزی را با پاسخ های مناسب و در بهترین زمان به حداقل می رسانند. دنیای مدرن دنیای تقابل رسانه هاست. کاری که یک نهاد نظامی در طول یک سال انجام می دهد یک رسانه پرمخاطب می تواند در کسری از روز به سرانجام برساند. خبری می تواند  آتش جنگی را شعله ور یا خاموش کند، با تهدید امنیت یک کشور اقتصاد آن را زیر و رو کند و یا ضربه ای بر پیکره فرهنگی کشور وارد کند. جمله معروف مارشال مک لوهان استاد ارتباطات نیز چیزی جز این معنی نمی دهد که گفت:" تلویزیون، بیرحمی جنگ را به اتاقهای نشیمن ساکت و آرام در خانه های ما وارد کرد. ویتنام در میدانهای جنگ شکست نخورد بلکه در اتاقهای نشیمن آمریکایی باخت."

قدر مسلم دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز بر کارکرد رسانه ها در ایجاد امنیت پایدار جامعه وقوف کامل دارند و کاهش  انواع جرم و جنایت در داخل جامعه از طریق فرهنگ سازی رسانه ای خنثی سازی تهدیدات رسانه های بیگانه و ضد انقلاب در خارج از جامعه، نمود های عینی موفقیت آنان در عرصه رسانه و امنیت پایدار است.

علی ایحال امید است تمامی فعالان رسانه ای، چه مکتوب و مجازی با شناخت اولویت های جامعه که در راس آنها ایجاد امنیت برای شهروندان قرار دارد، گامهای اساسی تر و محکمتری بردارند.

 


برچسب ها:

تاریخ: 1398/08/14 03:25 ب.ظ | دفعات بازدید: 650 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot