ARAZKHABAR.IR

جايگاه نخبگان در حل بحران هاي اجتماعي


جايگاه نخبگان در حل بحران هاي اجتماعي بدون تعارف و مقدمه بايد پذيرفت صرف نظر از برنامه ريزي هاي خصمانه و چهل ساله دشمنان نظام در تضعيف جايگاه و موقعيت جمهوري اسلامي ايران، ريشه بسياري از بحران هاي اجتماعي، اقتصادي، اجتماعي و ... در کشور، در بستر سوء مديريت، ناکارآمدي و فساد برخي مديران نهفته است.

وحيد حاج سعيدي

بدون تعارف و مقدمه بايد پذيرفت صرف نظر از برنامه ريزي هاي خصمانه و چهل ساله دشمنان نظام در تضعيف جايگاه و موقعيت جمهوري اسلامي ايران، ريشه بسياري از بحران هاي اجتماعي، اقتصادي، اجتماعي و ... در کشور، در بستر سوء مديريت، ناکارآمدي و فساد برخي مديران نهفته است.
به گزارش آراز خبر،سوگمندانه با وجود ادله و بينه قوي در خصوص ناکارآمدي اين افراد و انجام آزمون و خطاهاي متعدد از جانب شان، کماکان تعدادي از آنها در بزنگاه هاي مديريتي در سطوح خرد و کلان به زعم خودشان مشغول مديريت بر امور و به زعم مشاهدات ميداني در حال آسيب زايي و ايجاد بحران در درجات مختلف هستند. هر چند در اين مقال فرصتي براي شمارش اين دست مديريت هاي آسيب زا نيست ولي نمونه بارز اين ناکارآمدي ها در اقتصاد، اظهر من الشمس است که با وجود منابع طبيعي خدادادي فراوان و نيروي انساني حاضر به يراق، همچنان کميت اقتصاد مملکت لنگ است تا جايي که در سال 96 رئيس اتاق بازرگاني ايران تصريح کرد 70 درصد اقتصاد در اختيار کساني است که جز ضرر چيزي براي اقتصاد نداشته‌اند!
در حقيقت اين مديران ناکارآمد که در قاموس شان عمدتاً بازنشستگي هم معني خاصي ندارد و پس از بازنشستگي هم با عناويني چون مشاور، عضو هيات مديره، عضو هيات علمي و ... به جايگاه هاي تصميم سازي باز مي گردند ، خواسته يا نا خواسته، عمدي يا سهوي، برنامه ريزي شده يا بدون برنامه، سنگ بناي بحران چالش هايي را تدارک مي بينند که حقيقتاً دفع و مديريت شان زمان بر، هزينه زا و در مقاطعي با تبعات و گرفتاري هاي عديده همراه است.
در چنين شرايطي هيجان، نگرش از روي احساسات و عدم توجه کافي و صادقانه به موضوع »کارآمدي مسئولان پاکدست « و تحولات و پيشرفت هاي حاصل شده در بسياري از امور، باعث شده تا تصور افراد جامعه نسبت به تمام کارکرد‌هاي حاکميتي غير کامل، مخدوش و کمرنگ باشد و به نوعي ساير خدمات دولت و پيشرفت هاي حاصله زير سوال برود.
دردمندانه در حل مشکلات به وجود آمده نيز کماکان برخي مديران »ناکارآمد« و »فرسوده«، در جاي مديران »کارآمد« و »بروز« تصميم گيري کرده که گاهي اوقات با ارائه طريق نسنجيده و دور از منطق بر آتش بحران نيز مي دمند.
به عقيده بسياري از کارشناسان بحران ناکارآمدي از جمله بحران‌هاي پيشران و آوانگارد در شکل‌گيري ناآرامي هاي اجتماعي است.چرا که اين بحران باعث ايجاد نوعي بحران مشروعيت مي‌گردد و خود به خود زمينه ساز مشکلات بعدي مي شود در حالي که بسياري از مشکلات کشور را مي توان با طرح هاي و نقشه هاي بروز و نوين بر طرف ساخت و کارآمدي را در امورات مختلف عيان ساخت.
بي هيچ ترديد چاره اساسي مشکلات امروز کشور تنها و تنها گردش نخبگان و ايجاد سونامي کارآمدي و تحول با رهبري مديران جوان و پر انرژي است. موضوعي که رهبر انقلاب سال‌ها پيش نسبت به اين امر متذکر شده بود. ايشان در سال 1383 در ديداري درباره موضوع کارآمدي، نکته مهمي را بيان نمودند با اين مضمون که: »مشروعيت همه‌ي ما بسته به انجام وظيفه و کارايي در انجام وظيفه است. هر جا کارآمدي نباشد، مشروعيت از بين خواهد رفت«؛ بدون شک در کنار ارائه راهکارهاي حل بحران هاي پيش رو در سطوح مختلف، بايد به امر »کارامدي و روزآمدي« نگاه ويژه و اختصاصي داشت و با ساختار شکني در اداره امور جاري مملکت، علاوه بر حل مشکلات جاري در کشور، از بروز بحران هاي جديد نيز پيشگيري کرد.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/03/22 08:54 ق.ظ | دفعات بازدید: 3642 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot