ARAZKHABAR.IR

صنعتی نشدن بخش‌های اصلی اقتصاد مشکل اصلی کشور


 صنعتی نشدن بخش‌های اصلی اقتصاد مشکل اصلی کشور آراز خبر- دبیر شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: مشکل کلیدی کشور، صنعتی نشدن بخش های اصلی اقتصاد کشور است.

محسن رضایی  در جلسه جلسه شورای اشتغال آذربایجان غربی با نثار درود به روح شهیدان خطه آذربایجان غربی و تشکر از اقدامات مدیران استان گفت: یک مساله در کشور وجود دارد که ما با وجود صنایع متعدد، بدلیل جزیره ای بودن آنها هنوز صنعتی نشده ایم  و دوم اینکه منابع عظیم کشور، بدلیل خام فروشی خود عاملی بر سرکوب صنعتی شدن و تقویت تولید ملی در کشور شده است و عامل دیگر دخالت تصدی‌گرایانه  دولت و مجلس در اقتصاد است و عامل سوم تحریم‌های اقتصادی است. این عوامل ریشه های وضعیت نامطلوب اکنون است. 

وی با اشاره به وارد شدن پول دولتی به بخش اقتصاد کشور در دوران پهلوی، گفت:  عوامل سه گانه فوق دلایل اصلی اقتصاد تورمی ایران است که از پنجاه سال پیش شروع شده و کماکان ادامه دارد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توضیح صنعتی شدن گفت: درآمد حاصل از ارزش افزوده صنایع باید به زنجیره ارزش آن صنعت تزریق شود و یا در توسعه زیرساخت‌های همان صنعت سرمایه‌گذاری شود، حال آنکه صنایع کشور اکنون جزایر جداگانه و منفصل از هم هستند و زنجیره‌ای در این حوزه شکل نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه راه حل مشکلات کشور را باید در داخل جست خاطرنشان کرد: ایرانیان در چندین رویداد تاریخی بزرگ و سرنوشت ساز کشور دست به دامان کمک بیگانگانی چون انگلیس و آمریکا شدند و نتیجه آن چیزی جز خیانت و عقب ماندگی ده‌ها ساله کشور نبود، تا اینکه در انقلاب اسلامی سال ۵۷ با تدبیر امام خمینی(ره) بدون کمک عامل خارجی و با تکیه بر داخل، به پیروزی رسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری موفقیت و پیشرفت شگرف جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی و سیاسی اظهار داشت: این موفقیت مرهون تکیه بر استعداد داخلی است و این مهم باید در حوزه اقتصاد نیز محقق شود.

رضایی خطاب به مدیران اقتصادی استان آذربایجان غربی گفت: باید رویکرد اقتصادی در استان را ارتقا و بروزرسانی کرد و مردم از مصرف‌گرایی به تولید محوری تغییر رویه دهند و آموزش و پرورش آموزش سواد مالی را در کتاب‌های دبیرستان جای دهد. امروز نظام آموزشی کشور با تحول اقتصادی لازم، سنخیت ندارد.

 وی با تاکید بر اهمیت استراتژیک مرزنشینان برای کشور گفت: باید برای موضوع اشتغال و معیشت این قشر اهمیت ویژه قائل شد و با بروکراسی‌های پیچیده و بیهوده بر معضل خودتحریمی دامن نزد.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/12/13 08:00 ب.ظ | دفعات بازدید: 2022 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot