قدمت روابط دیپلماتیک دو ملت ایران و ژاپن بیش از ۱۰۰۰ سال است


قدمت روابط دیپلماتیک دو ملت ایران و ژاپن بیش از ۱۰۰۰ سال است دبیر سوم سفارت ژاپن در ایران گفت: قدمت روابط دیپلماتیک دو ملت ایران و ژاپن بیش از ۱۰۰۰ سال است.

به گزارش آرازخبر، کنتا بامه، دبیر سوم سفارت ژاپن در ایران با حضور در دفتر مجموعه روزنامه آرازآذربایجان، هفته نامه عصرآذربایجان، هفته نامه امانت و پایگاه خبری آرازخبر ضمن بازدید از مجموعه در جمع مدیرمسئول و کارکنان این مجموعه بر اشتراکات فرهنگی و سیاسی دو کشور ایران و ژاپن تاکید کرد و اظهار داشت: قدمت روابط دیپلماتیک دو ملت بیش از ۱۰۰۰ سال یعنی به دوره ساسانیان برمی گردد که از طریق جاده ابریشم باهم ارتباط داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: مقامات ایرانی دوره ساسانیان در زمان حمله اعراب به ایران از طریق جاده ابریشم به چین و بعد از آن به ژاپن سفر کرده و در آموزش و انتقال برخی علوم از جمله نجوم و ریاضی به ملت ژاپن نقش داشتند.
دبیر سوم سفارت ژاپن در ایران اضافه کرد: آغاز روابط رسمی دیپلماتیک دو کشور ایران و ژاپن به دوره پهلوی اول بر می گردد.
وی تصریح کرد: سال گذشته در تهران با همکاری دولت ایران رویدادهای فرهنگی مختلف برگزار کردیم که یکی از رویداد ها تعامل هنرمندان دو کشور بود که یک هنرمند ژاپنی جهت احیای فنون ساخت سفال زرین‌فام با هنرمندان ایرانی همکاری داشته که این همکاری ها به ارتقای روابط دو کشور کمک می کند.

دبیر سوم سفارت ژاپن در ایران  با بیان اینکه دولت ژاپن بر صلح و ثبات منطقه تاکید دارد، ادامه داد: مسائل و مشکلات در منطقه باید از طریق گفتگو به حل و فصل نهایی برسد.
وی با بیان اینکه برای دومین بار تجربه سفر به شهر ارومیه را دارد و سفری خاطره انگیز را در این شهر سپری کرده، یادآور شد: دولت ژاپن با همکاری سازمان های بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه پروژه های کمکی را اجرا کرده است.
*ایران و ژاپن قرابت های فرهنگی و سیاسی عدیده ای دارند
ابراهیم آقازاده، مدیرمسئول مجموعه روزنامه آراز آذربایجان، هفته نامه عصرآذربایجان، هفته نامه امانت و پایگاه خبری آرازخبر نیز در این دیدار تصریح کرد: کشور ایران قرابت های فرهنگی و سیاسی عدیده ای با کشور ژاپن دارد و ما این قرابت ها را ارج می نهیم.
وی ادامه داد: هر دو کشور مستقل و با سیاست های متفاوت و گاها متضاد بوده اما ما بیشتر بر قرابت ها تاکید داریم و این تفاوت ها نباید مانع توسعه و تقویت روابط دو کشور شود و به منافع ملی ایران و ژاپن صدمه بزند.
وی با اشاره به قرارگیری در فصل انتخابات، گفت: آذربایجان غربی ۱۷ شهرستان با ۱۲ نماینده در مجلس شورای اسلامی که سه کرسی به شهر ارومیه اختصاص دارد که ۶۷ کاندیدای ثبت نامی برای این سه کرسی رقابت خواهند داشت.
وی متذکر شد: آذربایجان غربی به عنوان رنگین کمان اقوام و ادیان مطرح می باشد و علی رغم تبلیغات رسانه های بیگانه و رسانه هایی که وحدت اقوام را در استان نشانه گرفته اند با وحدت و به صورت مسالمت آمیز باهم زندگی می کنند.
وی با یادآوری اینکه شهر ارومیه بیشتر یک شهر فرهنگی است تا سیاسی، ادامه داد: شهر ارومیه بیشتر سبقه فرهنگی دارد و در این مجموعه روزنامه آراز آذربایجان به عنوان نخستین روزنامه استان با قدمت ۹ ساله، هفته نامه امانت اولین نشریه فعال بعد از انقلاب اسلامی و هفته نامه عصرآذربایجان به عنوان نشریه منطقه ای در گستره ۴ استان فعالیت دارد. 

گفتنی است در ادامه جلسه به تبادل نظر در ارتباط فضای انتخاباتی استان و شهر ارومیه و برخی مباحث سیاسی و فرهنگی دو کشور  پرداخته شد.


تاریخ: 1398/11/27 05:18 ب.ظ | دفعات بازدید: 799