مردم از مصرف قارچ های وحشی خودداری کنند
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید برخطر استفاده خوراکی از قارچ های وحشی گفت: با توجه به فصل رویش قارچ های وحشی در طبیعت، مصرف این نوع قارچ ها احتمال مسمومیت های شدید را می تواند به همراه داشته باشد.
به گزارش آرازخبر، عزیز امانی با بیان اینکه با وجود اینکه تعداد کمی از قارچها سمی هستند ولی به دلیل شباهتهای ظاهری، تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
وی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به اعضای بدن شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ۱۰ واحد تولیدی صنعتی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید دو هزار تن در سال و ۶۵ واحد نیمه صنعتی با ظرفیت هزار تن در سال، در سطح استان فعالیت می کنند، اضافه کرد: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچها در عرصه های جنگلی و مرتعی تا اواخر خردادماه سالجاری و عدم امکان تشخیص قارچهای خودرو سمی و غیرسمی ،توصیه می کنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچهای خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فرشگاه های معتبر کشور عرضه می شوند، تهیه نمایند.
وی با بیان اینکه هنوز ویروس کرونا در جامعه شیوع دارد و بر ضرورت پیشگیری در این زمینه تاکید میشود، گفت: تنها راه پیشگیری در خانه ماندن و در تجمعات نبودن است؛ بنابراین در روز سیزده بدر که روز طبیعت است و سنت دیرینه ایرانیان است ، نیز باید در خانه بمانیم، تا این زنجیره قطع شود و به یک وضعیت متعادل برسیم. امیدواریم که این دوره هر چه سریعتر به پایان برسد.
تاریخ:
1399/01/08 10:31 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 4249 |
چاپ