ARAZKHABAR.IR

 میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها حدود ۷۰‌ روز است


 میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها حدود ۷۰‌ روز است آراز خبر- رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی‌ با اشاره به اینکه میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم قضایی استان در سال ۱۳۹۹ بالای ۱۰۰ روز بود، گفت: این رقم سال گذشته به حدود ۷۰‌ روز رسید و سعی داریم امسال آن را به زیر ۶۰‌ روز برسانیم.

آراز خبر- رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی‌ با اشاره به اینکه میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم قضایی استان در سال ۱۳۹۹ بالای ۱۰۰ روز بود، گفت: این رقم سال گذشته به حدود ۷۰‌ روز رسید و سعی داریم امسال آن را به زیر ۶۰‌ روز برسانیم.

 ناصر عتباتی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضاییه افزود: سال گذشته ۶۱۶ هزار فقره پرونده در تشکیلات قضایی آذربایجان‌غربی با فعالیت حدود ۳۴۰ قاضی رسیدگی شد هر چند این آمار بخاطر رسیدگی پرونده‌ها در دادسراها، دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر بود ولی ما در استان ۱۳۶ هزار جرم یا اختلاف را رسیدگی کردیم.

وی اضافه کرد: میزان پرونده‌های رسیدگی شده در سال گذشته در آذربایجان غربی فقط یک درصد نسبت به ۱۴۰۰ رشد داشت البته حدود ۲۸ درصد پرونده‌های مانده‌ را در شعب تجدیدنظر تعیین تکلیف کردیم.

عتباتی با اشاره به استفاده بهینه از ظرفیت الکترونیک در حوزه قضایی استان ادامه داد: ۹۵ درصد ابلاغ‌های صورت گرفته در یکسال گذشته در استان الکترونیکی بود که این رقم به سه میلیون و ۹۰۴ هزار برگ‌ قضایی می‌رسد.

رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی‌ اظهار کرد: همچنین بیش از ۱۱ هزار دادرسی الکترونیک در سال گذشته در استان برگزار شد در حالیکه این رقم سال ۱۳۹۹ حدود یک هزار و ۹۹۰ مورد بود البته در این راستا از ظرفیت ملاقات‌های الکترونیک هم استفاده می‌شود.

به گفته وی، در یک سال گذشته ۲ هزار و ۵۱۳ کیفرخواست شفاهی و ۸۸۰ پابند الکترونیک هم در محاکم قضایی استان صادر شده است.

وی میزان نقض آرا در محاکم قضایی استان را ۱۹ درصد اعلام کرد و یادآور شد: در صدد هستیم در این حوزه به میانگین کشوری که ۱۵ درصد است، برسیم.

عتباتی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه‌های دستگاه قضا در آذربایجان غربی مختومه کردن پرونده‌های دارای شرایط به سازش است، تاکید کرد: ۵۴ فقره قتل در یکسال گذشته در استان به سازش ختم و مختومه شد.

وی ادامه داد: با نگاه ویژه صورت گرفته، در جمع آوری کمک برای آزادی محکومان مالی از یک میلیارد تومان سال ۱۴۰۰ به ۳۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ ‌رسیدیم و در سال جاری هم ۴۰‌ میلیارد تومان تاکنون برای این منظور جمع آوری شده است.

رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی‌ همچنین در خصوص برخی پرونده‌ها که مورد سوال خبرنگاران بود، توضیحاتی داد و گفت: در موضوع باشگاه شهرداری ارومیه، اخیرا ۲ نفر متهم محکومیت بدوی پیدا کرده‌اند البته در این پرونده بطور مثال به یک بازیکنی ۲ بار پرداختی صورت گرفته که قابل قبول نیست.

عتباتی درباره قلع و قمع و تخریب‌های صورت گرفته در خصوص ویلاهای غیرمجاز و تغییر کاربری‌ها افزود: قلع و قمع و تخریب، از مجازات‌هایی نیست که تبدیل شود اگر بخواهد در این خصوص تغییری اتفاقی بیافتد باید در حوزه تقنین باشد البته یک هزار پرونده قلع و قمع در استان داریم که هنوز اجرایی نشده است

وی همچنین با اشاره به برخورد جدی با سوداگران مرگ در استان اضافه کرد: بر اثر جدیت و برخوردی که با سوداگران مرگ اتفاق افتاده، استان برای قاچاقچیان قرمز و نا امن شده است.

رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی‌ درباره پرونده گمرک بازرگان هم گفت: یک پاکسازی جدی در این حوزه انجام شد، ۱۳ نفر در یک پرونده دستگیر شدند، چهار هزار میلیارد تومان قاچاق سوخت کشف و ۱۰ نفر هم در این ارتباط دستگیر شدند لذا با اقداماتی که صورت گرفت، دیگر در گمرک بازرگان قاچاق سوخت صرفه ندارد.

وی در خصوص دیگر پرونده‌های بررسی شده در استان ادامه داد: فقط سال ۱۴۰۱ در یک‌ مورد، یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی بانکی واحد تولیدی تسویه و دوباره وارد چرخه کار و تولید شد و هشت هزار نفر نیز در این پرونده تثبیت شغلی داشتیم.

عتباتی درباره پرونده شهرداری ارومیه هم اظهار کرد: این پرونده ۱۷ جلسه به صورت مبسوط مورد رسیدگی قرار گرفت چند نفری هم در پرونده تبرئه شدند البته از متهمان اصلی نبودند.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/03/31 02:45 ب.ظ | دفعات بازدید: 3022 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot