ARAZKHABAR.IR

6 راس گوزن زرد به جزیره اشک ارومیه منتقل شد


6 راس گوزن زرد به جزیره اشک ارومیه منتقل شد از بین ۶۷ راس گوزن زرد ایرانی در پناهگاه دشت ناز ساری، ۶ راس برای انتقال به جزیره اشک ارومیه زنده‌گیری شد.

گروه خبر:به گزارش آراز خبر:پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری یکی از بهترین سایت های تکثر و پرورش گوزن زرد ایرانی است که انتقال این گونه نادر به زیستگاه‌های دیگر کشور از سال ۱۳۶۸ آغاز شد و هم اکنون ۱۰ منطقه شناسایی شده با شرایط مناسب زیستگاهی، میزبان گوزن زرد ایرانی است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران در حاشیه این مراسم تعداد گوزن زرد موجود در دشت ناز ساری را در حال حاضر ۶۷ راس اعلام کرد و گفت: تکثیر این گونه پستاندار ویژه زیستگاه ایران در دشت ناز ساری از سال ۴۲ و پس از آن آغاز شد که نسل این گونه در معرض انقراض قرار گرفت و حتی تصور می شد که به طور کلی منقرض شده است.

عطاالله کاویان افزود: جنگل های اطراف رودخانه ˈ دز ˈ و ˈ کرخه ˈ تا پیش از به صدا در آمدن زنگ خطر انقراض، زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی بود و نسل اولیه این گونه نیز از همین منطقه به دشت ناز ساری آورده شده بود.

وی افزود: زادآوری و تکثیر گوزن زرد ایرانی در دشت ناز ساری با ۶ راس آغاز شد و پس از موفقیت آمیز بودن این برنامه سرانجام در سال ۸۶ با انتقال چند راس به جنگل های اطراف رودخانه دز و کرخه، این گونه به زیستگاه اصلی اش بازگردانده شد.

وی با توضیح این که هم اکنون حیات وحش ˈ سمسکنده ˈ در شهرستان ساری، جزیرهˈ اشک ˈ و ˈ کبودان ˈ در دریاچه ارومیه، ˈ زردلان ˈ در کرمانشاه، جزایر ˈ کیش ˈ و ˈ لاوان ˈ و منطقه ˈ میان کتل ˈ استان فارس زیستگاه هایی هستند که گوزن زرد تکثیر شده و انتقال یافته از دشت ناز ساری را میزبانی می کنند، ادامه داد: پناهگاه حیات وحش دشت ناز که یکی از جاذبه های گردشگری مازندران به شمار می رود با حدود ۵۵ هکتار وسعت و پوششی از جنگل های جلگه ای، در شمال شرقی شهر ساری واقع است.

وی تصریح کرد: طبق پروتکل های سازمان دامپزشکی و حفاظت محیط‌ زیست امروز ۶ راس گوزن زرد ایرانی ۲ راس ماده و ۴ راس نر زنده گیری و به مجموعه پارک ملی دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی منتقل می شود.

جزیره اشک ارومیه با پوشش گیاهی مناسب منتظر انتقال گوزن زرد دشت ناز ساری است

رییس اداره حیاط وحش محیط ‌زیست آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: جزیره اشک که شبیه جنگل زاگرس است با داشتن آب و علف مناسب و مهمتر این که دشمن طبیعی برای این گونه ندارد؛ شرایط مناسبی برای ادامه زندگی گوزن زرد دارد.

امید یوسفی افزود: با توجه به پوشش گیاهی مناسب در اواخر دهه هشتاد، ۳۲۰ راس گوزن را این جزیره داشتیم که به دیگر مناطق حفاظت شده نیز منتقل شدند.

وی با بیان اینکه در دهه ۹۰ کارشناسان محیط زیست با برنامه حفظ نسل گوزن زرد جمعیت این گونه را در سایر زیست گاه کشور گسترش دادند تا با تنوع ژنتیکی بیماری های احتمالی نیز کنترل شود، گفت: جزیره اشک با وسعت حدود سه هزار هکتار اکنون ۳۰ راس گوزن زرد دارد اما این گوزن ها ابتدا در عرصه ۶هکتاری به صورت ویژه در کنار جزیره تحت مراقبت قرار می گیرند.


برچسب ها:

تاریخ: 1401/08/05 07:00 ب.ظ | دفعات بازدید: 4039 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot