مرتضی صفری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی در برنامه تلویزیونی منظر شبکه استانی با اشاره به آمارهای طرح نوروزی اظهار کرد: از آغاز طرح نوروزی از ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ حدود ۱۸۵ هزار و ۲۹۴ نفر در مراکز اقامتی رسمی و غیررسمی آذربایجان غربی اقامت داشتهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش رشد ۱۳ درصدی داشته است.
وی افزود: در این مدت تعداد بازدید از جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی آذربایجانغربی دو میلیون و ۶۹۹ هزار و ۳۹ نفر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد افزایش دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی ادامه داد: در این مدت ۵۸ هزار و ۸۶۷ نفر از موزههای سطح استان بازدید کردهاند که رشد ۶۹ درصدی دارد و در این میان، مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب، کاخموزه باغچهجوق ماکو، موزه شهر ارومیه، قرهکلیسا چالدران و موزه مردمشناسی ارومیه در صدر موزههای پربازدید استان قرار دارند.
معرفی میراثفرهنگی سدی در برابر هویت زدایی
وی تصریح کرد: یکی از چالشهای امروز کشور موضوع هویت است که این موضوع بهشدت از سوی کشورهای استکباری پیگیری میشود تا هویتزدایی در کشورهای دارای سابقه تاریخی را انجام دهند که یکی از دستگاههای اجرایی مهم برای مقابله با این توطئه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است تا با معرفی و حفظ میراثفرهنگی مردم را با هویت تاریخی خود آشنا کنند چرا که اگر هر ایرانی به شکوه تاریخ کشور دقیق شود میتواند در برابر بسیاری از این آسیبها مصون بماند.
صفری با اشاره به اینکه نوروزگاهها برای پاسداشت آیینها و رسوم سنتی برپا میشود، خاطرنشان کرد: امسال ۵۰ عنوان نوروزگاه تدارک دیده شده بود که این مراسم در ارومیه از ۵ تا ۱۵ فروردینماه در مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن و پارک گوللرباغی برگزار شد و استقبال بینظیری از سوی مردم از این جشنواره انجام شد.
وی اظهار کرد: استقرار ۴۰ راهنمایان گردشگری در بناها و محوطههای تاریخی، راهاندازی ۲۰۰ غرفه صنایعدستی، افزایش بازدیدهای نظارتی و ... از جمله دیگر اقدامات نوروزی بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی در ادامه ضمن تشکر از توجه ویژه استاندار و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی و فرمانداران در برگزاری منظم جلسات ستاد خدمات سفر گفت: در طول ایام نوروز همه دستگاههای عضو ستاد بهویژه هلال احمر، راهداری و حمل ونقل جادهای، شهرداری، علوم پزشکی و ... پای کار بوده و تلاش کردند تا خدمات شایستهای به مسافران ارائه دهند که جای تقدیر از اقدامات آنها دارد.
آذربایجانغربی تبدیل به هاب صادرات صنایعدستی میشود
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صنایعدستی اضافه کرد: با توجه به تاکیدات استاندار آذربایجانغربی مبنی بر راهاندازی بازارچههای صنایعدستی در پایانههای مرزی و تبدیل استان به هاب صادرات صنایعدستی، اقدامات برای تحقق این امر در دستور کار قرار گرفته است.
صفری با تاکید بر لزوم توجه به جذب سرمایهگذاری در استان گفت: استاندار آذربایجانغربی کلیدواژه توسعه استان را سرمایهگذاری عنوان کرده است که در این راستا دستگاههای اجرایی موظف شدهاند فرصتهای سرمایهگذاری را تهیه کرده و بهصورت تجمیعی و در قالب واحد ارائه کنند که این اقدام، کار برای انتخاب سرمایهگذاران تسهیل میکند.
تهیه ۷۶ فرصت سرمایهگذاری
وی اظهار کرد: از آنجایی که در خردادماه امسال همایش سرمایهگذاری در استان در چندین سطح برگزار میشود که اقدامات اولیه برای برگزاری این جلسه انجام شده است، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی ۷۶ فرصت سرمایهگذاری را برای این منظور تهیه کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی گفت: این فرصتهای سرمایهگذاری شامل هتلها، هتل بوتیک، اقامتگاههای سنتی، بومگردیها، مجموعههای تفریحی مانند تلهکابین، زیپلاین، و ... بوده که تلاش میشود این فهرست به ۱۰۰ مورد نیز برسد.
وی تصریح کرد: آذربایجانغربی یکهزار و ۸۳۵ اثر ثبت ملی دارد که از این حیث جزو ۶ استان برتر کشور بوده و همچنین پنج اثر ثبت جهانی دارد که از این حیث نیز جزو سه استان اول کشور است و دو پرونده مهم ثبت جهانی روستای تاریخی حسنلو نقده و مسجد جامع ارومیه را در دست اقدام دارد.
مسجد جامع ارومیه در مسیر جهانی شدن
صفری با اشاره به اینکه مسجد جامع ارومیه که سندی برای هویت مسلمانی این شهر برای هزار سال بوده فرصتی تاریخی برای ثبت جهانی را دارد که باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد، افزود: فاز نخست مرمتی این بنا انجام شده و فازهای بعدی آن در حال انجام است که برای این منظور دستگاههای مربوطه باید نهایت همکاری را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه کمبود اعتبار یکی از مشکلات این ادارهکل است، بیان کرد: جا دارد از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تشکر ویژه داشته باشم چرا که در سایه توجه آنها به حیطه ماموریتی این ادارهکل شاهد افزایش هفت برابری اعتبارات در سال گذشته بودیم و امیدواریم این روند در سال جدید نیز ادامه داشته باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی با بیان اینکه حذف تبلیغات کاغذی و استفاده از روشهای سنتی تبلیغات در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: برای این منظور اولین کتاب جامع تخصصی و گردشگری استان به دو زبان انگلیسی و فارسی در یکهزار نسخه شامل ۳۳۸ عکس از جاذبههای تاریخی، گردشگری، انواع غذاهای سنتی ومحلی، سوغات، میراث ناملموس و حوزهمردمشناسی استان و ... به همراه کدکیوآر آنها به چاپ رسیده است و جلد دوم آن نیز بهزودی چاپ خواهد شد.
رونمایی از اولین سایت جامع تخصصی گردشگری
وی گفت: همچنین اولین سایت جامع تخصصی گردشگری استانهای کشور در آذربایجانغربی به آدرس www.visitwaz.ir در بهمنماه سال گذشته رونمایی شده که در حال حاضر در دسترس همگان قرار دارد و در آن بیش از دوهزار و ۲۰۰ مسیر گردشگری معرفی شده است.