ARAZKHABAR.IR

اثرات تخريبي دستمزدهاي نجومي فوتباليست ها


اثرات تخريبي دستمزدهاي نجومي فوتباليست ها دستمزدهاي چند ده ميلياردي فوتباليست ها، سرخوردگي و نااميدي ورزشکاران ساير رشته هاي ورزشي و حتي متخصصان و کارشناسان علوم و صنايع مختلف را به همراه دارد!

وحيد حاج سعيدي

دستمزدهاي چند ده ميلياردي فوتباليست ها، سرخوردگي و نااميدي ورزشکاران ساير رشته هاي ورزشي و حتي متخصصان و کارشناسان علوم و صنايع مختلف را به همراه دارد!
به گزارش آراز خبر، کارکرد هاي ورزش در دنيا متفاوت است و بر همين اساس ديدگاه هاي مختلفي در خصوص توسعه انواع ورزش در جوامع توسعه يافته ديده مي شود که داراي تفاوت هاي ماهوي اساسي هستند. اما اگر در مجموع ورزش را به سه حيطه ورزش آموزشگاهي، ورزش همگاني و ورزش حرفه اي يا قهرماني دسته بندي کنيم، پر واضح است که جذابيت و هيجان در ورزش حرفه اي بيشتر از ساير حيطه هاي ورزشي است و طبيعتاً سرمايه گذاري در اين بخش يا به عبارتي داشتن نگاه اقتصادي به ورزش حرفه اي محتمل تر است.
در ميان ورزش ها نيز قطعاً ورزش فوتبال داراي جايگاه ويژه اي است و چه بخواهيم يا نخواهيم اخبار فوتبال هميشه در صدر اخبار ورزشي است و طرفداران اين ورزش به مراتب از طرفداران همه رشته هاي ورزشي بيشتر هستند.
در چنين شرايطي معمولاً اثرات مثبت ورزش آموزشگاه ها و ورزش همگاني و حتي ورزش قهرماني در ساير رشته ها تحت الشعاع فوتبال قرار مي گيرند و اين امري طبيعي است که تقريباً در همه جاي دنيا شاهد آن هستيم.
از سويي بايد اذعان داشت اگر نگاه به ورزش حرفه اي بر اساس قواعد جهاني است، ساير قوانين و پرداختي ها و تبعيت بازيکنان و مديران از اصول و مقررات و ... نيز در اين بخش بايد بر اساس اصولي منطقي و روي حساب و کتاب باشد.
در سال هاي اخير رشد بي رويه دستمزد هاي فوتباليست هاي وطني که با چراغ سبز دولت و حمايت از سه باشگاه استقلال، پرسپوليس و سپاهان آغاز شد و امروز تقريباً در همه تيم هاي دولتي به يک رويه عادي تبديل شده است، باعث سرخوردگي و کاهش انگيزه در ورزشکاران رشته هاي مختلف و حتي تحصيل کرده هاي ساير علوم شده است. وقتي يک کشتي گير با مدال هاي آسيايي و جهاني متعدد، جوايز و درآمد ناچيز خود را با درآمد روزانه 100 ميليون تومان يک فوتباليست نه چندان مطرح مقايسه مي کند، قطعاً در ادامه حيات ورزشي خود يا توصيه به جوانان علاقه مند به روي آوردن به کشتي تجديد نظر خواهد کرد!
سالهاست مسئولان از ساماندهي حقوق و دستمزدهاي ورزشکاران به ويژه فوتباليست ها سخن به ميان مي آورند اما در عمل نه تنها شاهد کاهش دستمزدها نيستيم بلکه اين افزايش دستمزد به ساير ليگ هاي فوتبال هم تسري پيدا کرده و آپشن هاي جديد نيز بدان اضافه شده است که در مواقعي براي افراد عادي قابل درک و توجيه نيست.
بدون شک پاسخگو نبودن مديران باشگاه هاي بزرگ و عدم برخورد جدي با آنها باعث شده دلال بازي و مافيا بتواند در عمل افسار فوتبال را به دست گيرد و آن را تنها بر اساس منافع و خاطرخواه خود به اين سو و آن سو ببرد!
افراد دلال آنچنان قدرتمند شده اند كه به مبالغ اندک راضي نمي شوند و خواهان جذب و درآمد زياد از عرصه بي در و پيکر و فاقد ماليات فوتبال هستند. عرصه اي که نه تنها نظارت در رده هاي پائين در آن ديده نمي شود بلکه در سطح کلان آن نيز خبري از برخورد و تنبيه نيست و عقد قراردادهاي ننگيني چون قرارداد ويلموث نيز تاواني به همراه ندارند.
در چنين شرايطي نه تنها افزايش دستمزد فوتباليست ها قابل پيش بيني است، بلکه بروز فساد در ساير لايه هاي آن نيز محتمل است و تصاوير و کليپ هايي که هر از گاه در خصوص فوتبال و حواشي آن منتشر مي شود، حجت اين مدعاست.
اي کاش متوليان ورزش روزي دريابند که ورزش تنها فوتبال نيست و اين بريز و بپاش در فوتبال به مثابه تبر زدن به ريشه ورزش مملکت و حتي ساير رشته ها و علوم مختلف است. وقتي دستمزد چند ماه يک پزشک، مهندس، معلم و حتي دستمزد چند سال کارگر يک مجموعه توليدي کمتر از دستمزد يک روز فوتباليست است، طبيعتاً يک نارضايتي و نااميدي مفرط در بدنه جامعه ايجاد مي شود که مسئولان امر بايد پاسخگوي اين تبعيض و بي عدالتي فاحش باشند.
به هوش...


برچسب ها:

تاریخ: 1402/04/24 08:15 ق.ظ | دفعات بازدید: 3364 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot