گروه خبر:به گزارش آراز خبر،وحید جلال زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه اصلی ترین دلیل خشکسالی دریاچه ارومیه کاهش نزولات آسمانی است، گفت: میزان متوسط بارندگی حوضه اآبریز دریاچه ارومیه ۴۰۵ میلیمتر بوده که این رقم در سالهای گذشته به زیر ۳۵۰ میلیمتر تقلیل پیدا کرده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه امروز سطح آب دریاچه ارومیه کمتر از ۲ میلیارد متر مکعب است، اظهار داشت: حداقل امیدی که برای احیای دریاچه ارومیه داریم، اتمام و بهره برداری کامل از پروژه تونل کانی سیب است که باید در این خصوص اهتمام ویژهای انجام پذیرد.
وی با اشاره به اینکه در حالت خوشبینانه تونل کانی سیب ۶۰۰ میلیارد مکعب از طریق تونل کانی سیب به دریاچه ارومیه منتقل می شود که نمی تواند جوابگوی وضعیت فعلی باشد.
جلال زاده در بخش دیگری از سخنان خود در مورد وضعیت کشاورزی و به ویژه سیب استان، گفت: سال گذشته در زمینه صادرات سیب و خرید سیب زیردرختی موفق عمل کردیم و امسال هم این هدف را دنبال خواهیم کرد.
نماینده مردم ارومیه، با اشاره به اینکه در حرخه صادرات محصولات کشاورزی حلقه های مفقوده ای از قبیل بسته بندی و سورتینگ محصولات وجود دارد گفت: در همین راستا میبایست تاکنون ۶۰ واحد بسته بندی و سورتینگ محصولات در استان فعالیت می کردند که متاسفانه شاهد فعالیت ۱۰ واحد هستیم.
جلالزاده، ورود به موضوع پرونده فساد شهری ارومیه را یکی از عوامل اقتدار دستگاه قضایی برشمرد و با تقدیر از زحمات دستگاه قضایی و امنیتی، ابراز داشت: خیلی از ادارات و اشخاص در حوزه فساد درگیر بودند که خوشبختانه سیستم قضایی استان و کشوری در مبارزه با فساد شهری موفق عمل کردند.
وی ادامه داد: پرونده فساد مدیریت شهری در ارومیه یک پرونده ملی بود ولی با تلاش متولیان امر در خود ارومیه رسیدگی و بررسی شد. از برخی موارد فساد برانگیز تاسف خوردم که چرا باید فساد به این حد برسد که این همه شخص و اداره درگیر شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: آب شرب ارومیه به دلیل استفاده از چاهها در معرض خطر و هشدار بهداشتی است. در این زمینه نیازمند ورود جدی مسئولان دولتی هستیم که نباید فرصت موجود برای حل این مشکل را به زمان بحران منتظر کنند.
جلال زاده در خاتمه تصریح کرد: در جریان سفر رییس جمهور و هیات دولت به ارومیه مبلغ ۵۰۵ میلیارد تومان برای پایان پروژههای ناقص در خصوص دریاچه اختصاص یافت که باید توسط مسئولان استانی برنامهریزی و محقق شود.