راضیه شکری
مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت و امنیت انتخابات چهار محور برای لزوم افزایش مشارکت در انتخابات است که از ابتدای امسال مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت.
مردم ما همیشه و در همه حال در صحنه حضور داشته اند اما آنچه انتخابات 11 اسفند 1402 را تحت الشعاع خود قرار داده است مشکلات معیشتی و اقتصادی و نارضایتی حاصل از آن است .
این روزها تنها کاری که از دست مردم بر میآید مقاومت در برابر شرایط سخت زندگی است، بدون تردید اگر راهحلی برای چالشهای اقتصادی اندیشده نشود روی فضای انتخابات تأثیرگذار خواهد بود؛ این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها روی موضوع اقتصاد و ضرورت رسیدگی بیشتر به این وضعیت تذکرات لازم را دادهاند.
با این وجود انتخابات هم مسأله سرنوشت سازی است و آینده کشور را تعیین میکند پس نباید شرایط به شکلی رقم بخورد که مشکلات معیشتی روی فضای انتخابات تأثیر منفی بگذارد.
در روز های باقی مانده به انتخابات باید سعی شود تا حضور حداکثری مردم در صحنه انتخابات فراهم شود و این نیز جز با حل مشکلات معیشتی مردم یا حداقل کاهش آن موثر نمی باشد و اگر میزان مشارکت مردم در حد انتظار نباشد نمی توان مجلسی قوی و توانمند تشکیل داد تا بتواند راه حلی برای مشکلات مردم فراهم کند در نتیجه این هردو مستلزم یکدیگرند ؛امری که رهبر انقلاب نیز به آن اشاره کردند و تاکید کردند که تنها راهحل مشکلات موجود در کشور مشارکت در انتخابات است.
اما برای مشارکت مردم در انتخابات نیاز است اعتماد مردم بار دیگر به حاکمیت جلب شود تا وقتی جریان حاکم صدای مردم را نشنیده بگیرد، این اعتماد حاصل نمیشود و این کار باید زودتر در جامعه ما انجام شود.
از سوی دیگر باید اجازه بدهیم افراد متعهد و صالح از جریانهای مختلف فکری وسیاسی در جامعه حضور داشته باشند تا انگیزه مردم برای حضور در انتخابات افزایش داشته باشد.
مجلس قوی در سایه مشارکت بالا روی کار می آید مجلس قوی یعنی قوانین و نظارت قویتر بدین شکل قوه مجریه هم تقویت میشود بنابراین مساله مشارکت از این منظر هم مهم است.
آنچه مسلم است شرکت نکردن در انتخابات نه تنها مشکلات را حل نمی کند بلکه باعث افزایش مشکلات از طریق انتخاب مجلس ضعیف و ناکارآمد می شودو این خود بر زندگی مردم اثر می گذارد اما شرکت کردن ولو اگر تاثیرش کم باشد بازهم موثر است.
برای تشویق مردم برای مشارکت مردم در انتخابات و ایجاد شور انتخاباتی عملکرد سازمان ها و نهادهای ذی ربط نباید یأس و ناامیدی در فضای مجازی و مطبوعات ایجاد کند.
افرادی که در بین مردم مقبولیت و محبوبیت دارند مردم را برای شرکت در انتخابات تشویق کنند آنچه مهم است حضور مردم در پای صندوق رای هست این حضور یعنی نظام را قبول دارم هر چند نقایصی در عملکرد دولتمردان و نمایندگان وجود دارد.
کاندیدهای انتخاباتی باید برنامه شفاف و جامع ارائه دهند و از بیان موضوعات تکراری و برنامه های غیر کارشناسی خودداری نمایند .
پس از وجود و حضور کاندیداهای مختلف و مورد توجه مردم، فضایی میخواهد که در آن فضا بهراحتی گفتوگو شود، تبلیغ و مناظره کنند.
باید شرایطی فراهم شودتا کاندیداها رقابت گرم و جدی داشته باشند؛ هرچقدر رقابت گرمتر باشد مشارکت نیز بیشتر خواهد بود.
دست اندرکاران انتخابات باید مسیری را درپیش بگیرند تا خود انتخابات شوری در مردم ایجاد کند و مشارکت افزایش یابد.