ARAZKHABAR.IR

عرضه فرآورده های خام دامی پس از کنترل های بهداشتی لازم


عرضه فرآورده های خام دامی پس از کنترل های بهداشتی لازم مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: درسال گذشته بازرسین بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان بر نحوه استحصال بیش از 70 هزار تن  گوشت قرمز و سفید مرغی درکشتارگاه های دام و طیور استان نظارت کردند.
به گزارش آرازخبر، کامیار داهیم اظهارداشت: تمامی فرآورده های خام دامی استحصال شده در کشتارگاههای سطح استان پس از کنترل های بهداشتی لازم توسط بازرسین بهداشتی مجاز به عرضه در بازار مصرف هستند.
داهیم با بیان این مطلب که یکی از وظایف اصلی دامپزشکی نظارت بر مراحل تولید تا عرضه فرآورده خام دامی می باشد ، تا گوشت با کیفیت و بهداشتی به دست مصرف‌کننده برسد، به اهمیت حوزه دامپزشکی در سلامت جامعه اشاره کرد و ادامه داد: بخش مهمی از ارتقای سلامت و بهداشت جامعه، با تامین فرآورده‌های دامی و لبنی سالم تحقق می‌یابد.
وی بیان کرد: تمامی فرآورده های استحصال شده در کشتارگاههای سطح استان پس از کنترل های بهداشتی لازم توسط بازرسین بهداشتی مجاز به عرضه در بازار مصرف هستند.
وی با اشاره به کشتار 88 هزار و 563 راس دام سبک و سنگین با نظارت بازرسین بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه های دام استان گفت: 8 هزارو 559  تن گوشت قرمز در 12  ماهه سال 98 در کشتارگاه‌های دام استان استحصال شده است. 
داهیم همچنین اضافه کرد : طی 12 ماهه سال 98 تعداد 31 میلیون و 198 هزار و 117 قطعه طیور در کشتارگا های طیور استان با نظارت های بازرسین بهداشتی کشتار شده است که مقدار 62 هزار و 31 تن گوشت سفید مرغی استحصال شده است .
وی تصریح کرد: در راستای اقدامات کنترلی ونظارت بر بهداشت فرآورده های خادم دامی وحفظ سلامت شهروندان، توسط اکیپ های کنترل بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان در 12  ماهه سال 98  تعداد 107  هزار و 964  نوبت بازرسی بهداشتی ، از واحدهای تولید، نگهداری و عرضه محصولات دامی استان صورت گرفته است و تعداد 2 هزار و  116  مورد نمونه برداری از این فرآورده‌های  خام دامی انجام شده و مقدار 77   هزار و  103  کیلوگرم انواع  فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی ضبط و معدوم سازی و از چرخه مصرف خارج گردیده است.
 مدیر کل دامپزشکی استان تاکید کرد: در این راستا تعداد 55  واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده است .
داهیم اضافه کرد : شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده‌های خام دامی اعم از عرضه فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی و فاقد هویت، کشتار غیر مجاز، حمل و نقل انواع گوشت سفید و قرمز با وسایل فاقد سردخانه و عرضه فرآورده‌های فاقد هویت و غیرمجاز از جمله فاقد تاریخ تولید، انقضا و کد ردیابی دامپزشکی مراتب را با شماره تلفن 1512 و شبکه های دامپزشکی  اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت گیرد.


تاریخ: 1399/01/24 09:04 ق.ظ | دفعات بازدید: 821 | چاپ