استاندار آذربایجان غربی روز جمعه در آئین کلنگزنی این پروژه گلخانهای با بیان اینکه اکنون شاهد عبور از مرزهای جغرافیای کشور در تمامی عرصه هاهستیم اظهار کرد: برای راهاندازی این پروژه ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده است که فرصت اشتغال برای ۷۰۰ نفر را بصورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم خواهد کرد.
محمدصادق معتمدیان با بیان اینکه آذربایجان غربی جزو استانهای پربارش است؛ اما سیاستهای اشتباه در این امر مورداستفاده قرار گرفته افزود: شرایط اقلیمی و برداشتهای غیرمجاز دو چالش مهم در امر کمبود آب هستند و بخش کشاورزی بزرگترین مصرفکننده آب در هر استان است که برای حل مشکل تنش آبی اعتبارات مصوب استان آذربایجان غربی در سیستمهای نوین آبیاری و کاهش مصرف آب در سطح استان عملی شده است و لولهکشی تا سر مزرعه در اولویت ستاد قرار دارد.
استاندار آذربایجان غربی با عنوان اینکه مدیریت منابع آب باتوجهبه شرایط اقلیمی از اولویتهای برنامههای دولت است یادآور شد: تمرکز بر نرمافزاری و سختافزاری، تغییر الگوی کشت از اولویتهای برنامههای دولت است و طی آمارهایی بخش کشاورزی استان آذربایجان غربی دریافتهایم که۱۷ درصد باغهای سیب و هفت درصد کشت چغندر در استان از آب مصرف میکنند و طبق برنامهریزیهای انجام شده با تغییر الگوی کشت و مصرف آب در استان اکنون ۴۰ درصد باغداران و کشاورزان توسعه کشت گلخانهای را به راه انداختهاند.
وی افزود: اشتغالزایی گلخانهها ۲۰ برابر بیشتر از کشتهای آزاد است و همچنین دیگر مزیت آن این است که چهار فصل کاشت و برداشت داریم و علاوه بر اینها صدور محصولات گلخانهای برای کشور ارزآوری را به همراه دارد که بدین منظور بازار خوبی در قفقاز و روسیه داریم و این بازارها حداقل ۲۰۰ تن خواهان دارد؛ بنابراین راهاندازی مجتمعها و شهرکهای گلخانهای از اولویتهای اقتصادی دولت در استانها است.
این مقام مسئول در ادامه به تعریف مأموریت مشترک برای هر شهرستان مرزی در مناطق ویژه اشاره و گفت: شهرستان خوی دومین شهر بزرگ استان بعد از ارومیه از لحاظ صنعتی، فرودگاه، ریل و مرز آسیا و اروپا است که میتوان با استفاده از ظرفیت معادن، زمینهای کشاورزی، زمینهای شنزار و بیکیفیت این شهرستان با جذب سرمایه گلخانههای بزرگی ایجاد کرد و قطعا این پروژهها با برنامهریزیهای دقیق و پیگیریهای مکرر در راستای توسعه شهرستان محقق خواهد شود.
طرح ملی فیبر نوری در شهرستان خوی به بهره برداری رسید
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی در آیین بهرهبرداری از طرح ملی فیبر نوری گفت: اولین بار در شمال غرب کشور به همت شهرداری خوی با سرمایه گذاری سه هزار میلیارد ریال اجرا شد تا رسماً خوی، شهر پیشتاز این طرح نام گیرد.
قاسم جلیل نژاد افزود: با عنایت به برنامهریزی دولت سیزدهم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر دسترسی ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها تا پایان دولت به شبکه فیبر نوری شهری، شهرداری خوی بصورت جدی وارد عمل شده و ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری اجرا شد.
وی ادامه داد: با اجرای طرح ملی فیبر نوری در شهر خوی، اتصال ۶۰ نقطه شهری در ۶ فاز به طول ۲۵ کیلومتر و با مالکیت اختصاصی ۸core برای شهرداری نیز به سرانجام رسید.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی با بیان اینکه مردم از طعم شیرین فناوری اطلاعات و سرعت بالای اینترنت بهره خواهند برد گفت: شهرداری خوی بعنوان اولین شهرداری پیشتاز برای اجرای این طرح بود که تاثیر بسیار زیادی در محقق شدن سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر افزایش سرعت اینترنت داشته است.
وی افزود: در این پروژه تعداد ۹۶۹ عدد سرپست نوری (FAT) در معابر شهری نصب شده و حدود ۶۷ کیلومتر فیبرکشی در داخل میکروداکت (شوتینگ) انجام شده است.