اکبر کرامتی افزود: برنامه ابلاغی این استان در سال زراعی جاری برای کشت ماشک و خلر دو هزار و ۵۰۰ هکتار است که تاکنون ۶۴۸ هکتاراز اراضی به زیر کشت این دو محصول رفته و ۱۱۰ هکتار نیز به صورت کشت مخلوط با جو به منظور افزایش عملکرد درمزارع جو دیم استان کشت شده است که این روند همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته یک هزار و ۷۴۰ تن ماشک و خلر از سطح مزارع استان برداشت شد، تصریح کرد: میانگین عملکرد تولید ماشک و خلر، ۳ تن در هر هکتار است و پیش بینی میشود امسال در مقایسه با سال گذشته تولید قابل توجهی داشته باشیم.
کرامتی بیان کرد: در سال زراعی جاری سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور سهولت کار کشاورزان ۱۶۵ تن بذر ماشک و خلراز ارقام ساتیوا، ویلوزا تامین و تاکنون ۲۱ تن بین زارعین توزیع کرده است تا هم به صورت کشت مخلوط با جو یا تریتکاله کشت شود.
وی با بیان اینکه گیاه خلر در مقایسه با شبدر، یونجه، اسپرس و سایر گیاهان علوفهای ارزش غذایی یکسانی دارد، افزود: ورود بقولات علوفهای از جمله خلر در چرخه تناوب زراعی، علاوه بر مزایای کنترل فرسایش خاک، تثبیت بیولوژیکی نیتروژن، افزایش مواد آلی و کنترل علفهای هرز و استفاده از کود سبز حاصل از این گیاه موجب افزایش بهرهوری محصولات و گیاهان در کشت بعدی میشود.
ماشک و خلر از گیاهان علوفهای یکساله و از خانواده بقولات هستند که با توجه به کوتاه بودن طول دوره رشد و نمو و امکان کشت آنها در زمانهای مختلف، میتوان آنها را بعد از برداشت گندم، جو و کلزا جهت کشت دوم و تولید علوفه و کود سبز مورد استفاده قرارداد.
این گیاه در مقایسه با سایر گیاهان علوفهای ارزش غذایی یکسانی دارد و به جهت اهمیتی که این گیاهان در میان گیاهان علوفهای از نظر تغذیه دام، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارند، به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار میگیرند.