ARAZKHABAR.IR

۱۷۹ هزار هکتار اراضی آذربایجان غربی زیر کشت بهاره رفت


۱۷۹ هزار هکتار اراضی آذربایجان غربی زیر کشت بهاره رفت آراز خبر- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۱۷۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان زیر کشت بهاره رفت.

آراز خبر- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۱۷۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان زیر کشت بهاره رفت.

خسرو شهبازی ، اظهار کرد: ۱۷۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت محصولات بهاره است که ۲۵ درصد مجموع اراضی زیر کشت در این منطقه است.

وی افزود: کل سطح اراضی زراعی استان ۷۲۰ هزار هکتار است که ۲۵ درصد به کشت بهاره و ۷۵ درصد به کشت پاییزه با مساحت ۵۴۱ هزار هکتار اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: محصولات پاییزه شامل انواع سبزی و صیفی، چغندرقند، محصولات علوفه‌ای، کدو آجیلی و آفتابگردان، کنجد و محصولات پاییزه شامل گندم و جو آبی و دیم، نخود و عدس دیم، کاملینا و گلرنگ، یونجه و اسپرس دیم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: بیشترین سطح کشت بهاره متعلق به شهرستان خوی است که عمده محصول زیر کشت نیز آفتابگردان و کدوی آجیلی است.

وی با بیان اینکه بیشترین تنوع کشت مربوط به شهرستان‌های ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ و بوکان است، یادآور شد: ارومیه، میاندوآب و شاهین دژ بیشترین سطح زیر کشت بهاره را پس از خوی دارند.

شهبازی با بیان اینکه همه سطوح با رعایت برنامه ابلاغی الگوی کشت کاشته شده است، اضافه کرد: تمهیدات لازم برای توزیع نهاده‌ها نیز در استان انجام و بذرهای اصلاح شده و سموم مورد نیاز کشاورزی هم اکنون در مراکز توزیع بذر و کود موجود است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ضروری است تا کشاورزان در موقع مناسب با استفاده از توصیه‌های ترویجی و تحقیقاتی کارشناسان نسبت به کشت اقدام کنند تا دچار خسارت‌های ناشی از کشت در زمان غیر مناسب مانند سرمازدگی بهاره نشوند.

سالانه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در استان آذربایجان‌غربی تولید می‌شود.

آذربایجان غربی ششمین استان تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود، سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تُن سیب، ۸۱۰ هزار تُن گندم و ۱۵۰ هزار تُن انواع میوه‌های هسته‌دار در این استان تولید می‌شود.

۳۲.۸ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است در حالیکه متوسط کشوری آن ۱۸ درصد است؛ همچنین ۲۵ درصد ارزش افزوده استان حاصل از تولیدات بخش کشاورزی است که این رقم در متوسط کشوری ۱۳ درصد است.

۱۹۵ کارخانه فرآوری محصولات کشاورزی در استان وجود دارد که چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورری در این واحدها فرآوری می‌شود، این استان دارای ۳۷۰ سردخانه است که توان ذخیره ۹۸۰ هزار تُن محصولات کشاورزی را دارد.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/02/19 09:09 ق.ظ | دفعات بازدید: 3537 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot