ARAZKHABAR.IR

مدرسه باید به یک جامعه یادگیرنده تبدیل شود


مدرسه باید به یک جامعه یادگیرنده تبدیل شود آراز خبر-دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ضرورت بازآرایی موقعیت‌های یادگیری، عبور از آموزش حافظه‌محور و تقویت یادگیری مشارکتی، فناورانه و هویت‌مدار و درس پژوهی تاکید کرد.

 

محمود امانی یکشنبه اول شهریور در سفر به آذربایجان‌غربی و حضور پر همایش فرهنگیان آذربایجان غربی که در تالار وحدت ارومیه برگزار شد با تأکید بر ضرورت تقویت فرهنگ یادگیری جمعی اظهار کرد: باید «هم‌آموزی، به‌آموزی و باهم‌آموزی» را در مدرسه تقویت کنیم؛ چرا که یادگیری عمیق در بستر تعامل شکل می‌گیرد و مدرسه باید به یک جامعه یادگیرنده تبدیل شود؛ جامعه‌ای که در آن دانش‌آموزان و معلمان از یکدیگر می‌آموزند و در ساختن دانش و تجربه یادگیری سهیم هستند.

وی همچنین بر تقویت «درس‌پژوهی» و فعالیت‌های پژوهشی معلمان تأکید کرد و گفت: باید جمع‌های پژوهشی را در مدارس تقویت کنیم و از حافظه‌محوری فاصله بگیریم. مسیر آموزش باید به سمت موقعیت‌های یادگیری رشددهنده و فعالیت‌محور هدایت شود؛ موقعیت‌هایی که در آنها پرسشگری، تجربه، گفت‌وگو، تحلیل، پژوهش، خلاقیت و حل مسئله جایگاه محوری داشته باشد.

امانی تصریح کرد: همه تدریس‌ها باید «رشدمدار» باشند؛ یعنی هدف آموزش نباید صرفاً انتقال حجم بیشتری از اطلاعات باشد، بلکه باید به رشد همه‌جانبه دانش‌آموز منجر شود. دانش‌آموز باید در مدرسه فرصت اندیشیدن، انتخاب کردن، تجربه کردن، ارائه دادن و ساختن داشته باشد.

وی با بیان اینکه کیفیت آموزش، به کیفیت موقعیت یادگیری وابسته است، افزود: مدرسه باید از یک فضای صرفاً انتقال‌دهنده اطلاعات به محیطی برای تجربه، مشارکت، کشف، اندیشیدن و رشد تبدیل شود و معلم نیز با طراحی موقعیت‌های یادگیری مؤثر، دانش‌آموز را از جایگاه یک دریافت‌کننده منفعل به کنشگری فعال در فرایند یادگیری تبدیل کند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت محیط فیزیکی کلاس درس خاطرنشان کرد: حتی مؤلفه‌ای مانند چینش صندلی‌ها باید متناسب با نوع درس و اهداف یادگیری مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه سازماندهی فضای کلاس نیز بخشی از طراحی موقعیت یادگیری است و می‌تواند بر میزان تعامل، مشارکت و کیفیت یادگیری دانش‌آموزان اثرگذار باشد.

وی، بهره‌گیری هدفمند از فناوری را یکی از الزامات مدرسه امروز دانست و گفت: حضور فناوری در کلاس‌های درس از مطالبات رئیس‌جمهور است؛ اما فناوری نباید صرفاً به استفاده از ابزارهای جدید محدود شود، بلکه باید در خدمت تعمیق یادگیری، افزایش مشارکت، خلاقیت و ارتقای کیفیت فرایند تعلیم و تربیت قرار گیرد.


برچسب ها:

تاریخ: 1405/06/01 04:04 ب.ظ | دفعات بازدید: 1922 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot